Verificarea online a punctele de penalizare acumulate pe carnet UK


Punctele de penalizare ale șoferilor cu carnet emis în UK pot fi verificate foarte simplu online!

Dacă doriți să aflați câte puncte aveți pe permisul de conducere, puteți verifica online prin GOV.UK View Driving Licence.

Serviciul poate fi utilizat doar de deținătorii carnetelor emise în UK. Soferii cu permise românești sau emise în alte țări din Europa, din păcate nu își pot verifica punctele de penalizare online. Acestea pot fi verificate doar prin telefon sau email la DVLA.


Cum funcționează sistemul de puncte?

Dacă comiteți încălcări în trafic, poliția rutieră din Anglia vă poate amenda, iar instanțele judecătorești pot "aproba" înregistrarea încălcărilor cu puncte de penalizare în baza de date a Agenției de licențiere a conducătorilor auto și a vehiculelor (DVLA).

În funcție de infracțiunea pentru care sunteți condamnat, puteți primi între 3 și 11 puncte și aceste avize vor trebui să rămână pe carnetul dvs. timp de 4 sau 11 ani de la data înregistrării.

Dacă acumulați 12 sau mai multe puncte de penalizare în decurs de 3 ani, atunci carnetul dvs. este suspendat și nu mai puteți conduce o perioada determinată de autorități. Cu toate acestea, pentru unele infracțiuni grave, precum conducerea în stare avansată de ebrietate, sunteți descalificat imediat.



De ce aveți nevoie să cunoașteți câte puncte de penalizare aveți pe carnetul din UK?

Atunci când contractați o poliță de asigurare auto în UK, sunteți obligat să includeți toate penalitățile și accidentele din ultimii 5 ani. În caz contrar, asiguratorul va depista în baza de date DVLA că nu ați indicat punctele de penalizare și polița dvs. va fi anulată imediat. Respectiv, scopul verificării punctelor de penalizare este de a oferi șoferilor o cotație de asigurare mai precisă, care poate conduce la oferte mai ieftine pentru șoferii cinstiți.

Această transparență contribuie, de asemenea, la generarea adecvată a cotațiilor de asigurări și la îmbunătățirea siguranței rutiere prin furnizarea unei evaluări mai precise a riscurilor pentru șoferi.



Cum verificați punctele de penalizare? Ghidare pas cu pas

Veți avea nevoie de următoarele:

  • Numărul permisului de conducere, obținut în UK;
  • Numărul de asigurare națională (National Insurance Number);
  • Post codul indicat pe carnetul de conducere.

​1. Accesați serviciul public https://www.gov.uk/view-driving-licence

Click butonul verde START NOW



2. Introduceți informația solicitată pe ecran:

Câmpul 1 – numărul permisului de conducere, obținut în UK

Câmpul 2 - Numărul de asigurare națională

Câmpul 3 – Post codul de pe carnet

Bifați termenii și condițiile – I agree

Click butonul verde VIEW NOW



3. Accesați secțiunea nr. 3 Penalties and disqualifications și acolo veți vedea toate amenzile si punctele de penalizare primite în ultimii 5 ani.

Dacă doriți o consultație individuală și posibilitatea de a primi o cotație de asigurare auto cât mai ieftină, nu ezitați să apelați la numărul 0776 153 3165.

Cheers!


;