Vezi aici motivele de anulare a unei polițe de asigurare auto


Poliţa de asigurarea a automobilului poate fi ne-validată dacă, în calitate de șofer, uitați să informați asiguratorul despre unele lucruri simple precum modificări efectuate la automobil sau dacă ați acumulat încălcări rutiere

. Astfel, furnizorii de poliţe pot refuza plata reparaţiilor automobilului dacă se adevereşte că conducătorul nu a fost onest şi a omis unele detalii importante. În astfel de circumstanțe, în cazul accidentelor, asiguratorul este în drept să nu vă ramburseze cheltuielile, dacă descoperă că ați trișat sau nu ați indicat corect informațiile pe poliță, inclusiv informație despre accidente anterioare sau amenzi.

O poliță invalidată înseamnă că motoriştii vor răspunde pentru reparaţia propriilor maşini şi vor avea dificultăţi în încheirea unui nou acord cu furnizorul de poliţe de asigurare.


1.Modificări auto

Express.co.uk spune că asiguratul trebuie să anunţe furnizorul de poliţă despre toate modificările sau actualizările efectuate asup

ra unui automobil. Modificările de motor, suspensie, frâne sau chiar caroserie sporesc riscul privind conducerea unui vehicul.


2. Convicţii rutiere

Neinformarea despre convicţii rutiere pot duce la invalidarea poliţei şi adăugarea punctelor de penalizare la permisul dumneavoastră de conducere. Lipsa de onestitate cu furnizorul de asigurare poate fi considerată fraudă, care poate implica și poliţia împotriva dvs.


3. Schimbarea modului de utilizare

Poliţele de asigurare cu scop de uz social sunt de obicei cele mai ieftine fiindcă aceşti conducători auto nu circula des pe drumurile publice şi trebuie aleasă doar de cei care folosesc drumurile pentru uz personal, cum ar fi vizitarea prietenilor și a familiei, cumpărături, etc.

Poliţa de navetist este destinată persoanelor care au nevoie de maşină pentru a merge la muncă. Iar poliţa bussiness este folosită de persoanele pentru care utilizarea carosabilului este pentru a merge la serviciu şi au nevoie de protecţie maximă.

Schimbarea modului de utilizare a automobilului trebuie să fie anunţată furnizorului de poliţă cât mai curând posibil.

;