Acestui șofer i-a fost confiscată mașina cu plăcuțe de înmatriculare din România, iată motivul!


Acest autoturism a fost înmatriculat pentru prima dată în Marea Britanie, fiind cu volan pe dreapta, după care a fost exportat în România.

În România mașina a fost înregistrată și la scurt timp a revenit în Marea Britanie, aflându-se în UK timp de 3 ani, pentru a evita plata pentru asigurare auto, revizia auto tehnică (MOT) și plata impozitului rutier.

Conform legislației din Marea Britanie, asigurarea auto din alte țări vă permite să conduceți doar în Regatul Unit în calitate de vizitator temporar, ce presupune că nu sunteți rezident permanent și nu circulați mai mult de 6 luni timp de 1 an pe drumurile Marii Britanii.

În cazul mașinii din imagine însă a avut loc o tentativă de ocolire a legislației în vigoare. Conform normelor legale, acest automobil nu avea o asigurare auto valabilă și a fost confiscată în conformitate cu articolul s165a din Legea traficului rutier și va fi întoarsă proprietarului doar atunci când documentele actele corespunzătoare vor fi prezentate organelor competente.

Mai mult decât atât, șoferul a fost raportat iar instanța de judecată urmează să se expună asupra acestui caz. În plus, proprietarul automobilului s-a ales și cu 6 puncte de penalizare pentru lipsa unei polițe de asigurare, care ar fi fost valabilă pe teritoriul UK.

sursă imagine: Reigate and Banstead Beat (Surrey Police)

;